Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Schumacher poprvé testoval nový monopost Mercedesu

Valencie (Španělsko) - Michael Schumacher má za sebou další významný krok k návratu do světa formule jedna. Poprvé se posadil do nového monopostu stáje Mercedes a společně s týmovým kolegou Nikem Rosbergem absolvoval testovací jízdu na okruhu ve Valencii. Nový vůz s označením MGP W01 si sedminásobný mistr světa při prezentaci pochvaloval. V klasické stříbrné barvě vyvedený vůz zaujal zakřiveným nosem, který se podobá loňskému modelu Red Bullu.

"Svým způsobem je to jako v roce 1991," zavzpomínal Schumacher na začátek kariéry ve formuli. "Po prvním kole jsem byl v šoku a po druhém jsem byl nadšením bez sebe," citovala pilota agentura Reuters. "A dneska to bylo naprosto stejné. Cítil jsem se jako malý kluk, který dostal vytouženou hračku," dodal.

Ve Valencii absolvoval německý jezdec 40 kol. Jeho nejlepší čas 1:12,947 znamenal třetí místo před týmovým kolegou Nikem Rosbergem. Za nejrychlejším Brazilcem Felipem Massou z Ferrari zaostal Schumacher o necelé čtyři desetiny.

Při třídenním oficiálním testování se představí na španělské trati většina týmů, které jsou přihlášené do mistrovství světa. Jako první vyrazil na okruh Sébastien Buemi z Toro Rosso, zanedlouho jej následoval Massa. Ten měl před půlrokem vážnou nehodu, kdy mu ocelová pružina prorazila přilbu, ale od té doby testoval už několikrát a za volantem nemá problémy. "Ujel jsem sto kol, ale mohlo jich být mnohem víc," řekl Massa. "Fyzicky se cítím skvěle, vůbec nemám strach a na závody jsem stoprocentně připraven," přidal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články