Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Stáj formule 1 koupil od BMW její zakladatel Sauber

Londýn - Majitelem stáje formule 1 BMW-Sauber se stal její zakladatel Peter Sauber, který ji tak zachránil před krachem. Šestašedesátiletý Švýcar koupil tým od německé automobilky BMW, která v červnu oznámila odchod z šampionátu a od té doby hledala kupce. Dohoda je podle agentury Reuters podmíněna účastí stáje v šampionátu v příštím roce.

Tu však BMW-Sauber nemá zajištěnou, protože její místo Mezinárodní automobilová federace (FIA) dala nové stáji Lotus F1. BMW-Sauber by však mohl vytěžit z odchodu další automobilky Toyoty, která zatím neuvedla, zda svůj tým rozpustí, nebo prodá někomu jinému.

Sauber, který působí ve formuli od roku 1993 a dosud měl ve stáji podíl 20 procent, je rád, že se transakci podařilo dokončit. "Znamená to, že se nemusíme stěhovat z Hinwilu a také nebudeme muset propouštět moc lidí," uvedl. Přesto prý bude počet zaměstnanců snížen z 388 na 250. O stáj měla původně zájem společnost Qadbak, která zastupovala bohaté investory ze Středního východu a nedávno koupila anglický fotbalový klub Notts County, považovaný za nejstarší celek světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články