Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Rally Bohemia vyhrál Hänninen, mistrovský titul získal Kresta

Mladá Boleslav - Tovární jezdec týmu Škoda Motorsport Juho Hänninen vyhrál Rally Bohemia Mladá Boleslav, která se kvůli nepřízni počasí jela ve výrazně zkrácené verzi. Mistrovský titul si v dramatickém sedmém dílu mezinárodního šampionátu zajistil Roman Kresta, který byl dnes klasifikován podle zatím neoficiálních výsledků na desátém místě.

Souboj Kresty s Václavem Pechem získal na dramatičnosti hned v prvním dnešním měřeném testu. Kresta, jenž měl před startem soutěže před svým sokem náskok 18 bodů, totiž urazil kolo a propadl se až do třetí desítky průběžné výsledkové listiny.

I s poškozeným vozem však dojel do servisu, kde mechanici jeho Peugeot 207 S2000 opravili. Bývalý tovární jezdec Škody a Fordu tak mohl začít svou stíhací jízdu, v níž se potřeboval posunout na bodované pozice. To se mu nakonec podařilo, a v cíli tak mohl stavit obhajobu mistrovského titulu a zisk čtvrtého celkového vítězství.

O první místo na Bohemii však podle očekávání od začátku bojovali piloti Škody Hänninen a Jan Kopecký, kteří se podělili o vítězství ve všech pěti rychlostních zkouškách. Fin nakonec vyhrál tři a svého týmového kolegu porazil o 14,4 vteřiny. Třetí místo obsadil s další fabií S2000 jedoucí Nor Andreas Mikkelsen, jehož výsledek se však do MMČR nezapočítává. Pech byl nakonec čtvrtý, v českém šampionátu třetí.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články