Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rallyeový šampion Loeb se v listopadu představí v Česku

Praha - Pětinásobný světový šampion v rallye Francouz Sébastien Loeb se v sobotu 7. listopadu zúčastní exhibičního Setkání mistrů v Sosnové na Českolipsku. Do závodu nastoupí ve voze značky Citroën jakožto člen jeho továrního týmu. Zda půjde přímo o speciál C4 WRC, to ještě není jasné. Loeb je tak po dvojnásobném mistrovi světa F1 Fernandu Alonsovi dalším mistrovským závodníkem, který letos do České republiky zavítá.

"V Čechách jsem ještě nikdy nebyl, takže se těším, že si prohlédnu Prahu. Snad nám na to zbude čas," prohlásil Loeb, kterého doprovodí i jeho spolujezdec Daniel Elena. Do Česka dorazí dva týdny po závěrečné soutěži mistrovství světa, v němž bojuje o šestý titul za sebou. Před Britskou rallye ztrácí jediný bod na Fina Mikka Hirvonena z Fordu.

K premiérové návštěvě francouzské hvězdy pomohl i úspěch českého jezdce Martina Prokopa, který letos pro Citroën vybojoval titul juniorského mistra světa. "Dojednat podobnou návštěvu není kvůli velkému časovému vytížení Loeba jednoduchá záležitost. Titul Martina Prokopa, který také závodí s Citroënem, nám ale při vyjednávání s centrálou přihrál plusové body," řekla Martina Bedrnová z českého zastoupení Citroënu deníku Sport.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články