Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Massa po třech měsících od nehody usedl do kokpitu F1

Řím - Brazilský pilot Felipe Massa se po necelých třech měsících od nehody na Hungaroringu posadil do kokpitu F1. Na dráze ve Fioranu poblíž sídla týmu v Maranellu testoval podle plánu předloňský model monopostu ferrari. Vedení týmu vyloučilo, že by se ještě letos vrátil do seriálu mistrovství světa. Osmadvacetiletý Massa si nejprve vyzkoušel jedno kolo na zorientování, po němž se vrátil do depa. Po krátké přestávce už byl opět zpátky na okruhu. "Šlo to dobře. Cítil jsem se fyzicky v pohodě, jako by se nehoda nikdy nestala," řekl závodník.

Vicemistr světa utrpěl nebezpečné zranění koncem července při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska, v níž mu prorazila lebku nad okem pružina vymrštěná z vozu krajana Rubense Barrichella. O víkendu se Massa podrobil důkladným vyšetřením na klinice v Paříži a lékaři mu dali k návratu do formule zelenou.



Soutěžního comebacku se však vítěz 11 Grand Prix ovšem dočká až v příští sezoně. "Testování v žádném případě nenaznačuje jeho návrat k závodění v blízké budoucnosti. Felipe a tým nechtějí spěchat, proto diskuze o jeho plnohodnotném návratu do formule jedna mohou počkat až do začátku roku 2010," sdělili představitelé Ferrari. Do konce sezony zbývají odjet dvě Velké ceny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články