Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Zraněný motokrosař Špaček svůj boj prohrál

Praha - Osmnáctiletý český motokrosař Michael Špaček, který v sobotu 26. září havaroval při závodu mezinárodního mistrovství republiky družstev v Lokti nad Ohří a vážně se zranil, dnes v noci zemřel, jak řekl jeho otec Stanislav Špaček. Jezdec byl udržován v umělém spánku. Podle tři dny starých lékařských zpráv u něj otok mozku začal pomalu ustupovat. Špačkův zdravotní stav ale komplikovala infekce, která se objevila v hrudní dutině.

"Naděje každým dnem ubývalo a nebylo jí moc," poznamenal Stanislav Špaček. Jeho syn zemřel dnes ve dvě hodiny v noci. "Michaelův stav se zhoršoval od pátku. V neděli mu začalo slábnout srdce a v noci zemřel," uvedl muž, který byl zároveň trenérem svého potomka.

Juniorský mistr Evropy ve třídě MX2 z roku 2007 havaroval v Lokti nad Ohří v posledním kole závodu v sobotu 26. září. Na jednom z posledních skoků se mu náhle zastavil motor jeho kawasaki a následoval nekontrolovaný pád, po kterém jej těžký stroj zasáhl do hlavy. Špaček si zlomil ruku a utrpěl velmi vážné poranění hlavy. Po úspěšných oživovacích pokusech transportovala mladého jezdce helikoptéra do plzeňské fakultní nemocnice, kde o jeho život lékaři bojovali dva týdny.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články