Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Massa trénuje na simulátoru a nevyloučil návrat v Abú Zabí

Modena (Itálie) - Start v domácí brazilské Velké ceně formule 1 v příštím týdnu je pro rekonvalescenta Felipeho Massu nedostižná meta, ale v závěrečném závodě sezony v Abú Zabí už není jeho návrat tak nereálný. Massa se po těžkém zranění hlavy adaptuje v těchto dnech na rychlé vozy v italské Modeně, kde tráví hodiny za volantem simulátoru. "Uvidíme v Abú Zabí. Budeme k tomu potřebovat povolení FIA," uvedl Massa. "Dokonale si pamatuju, jak se jezdí. Nejde mi o to zajet okamžitě dobré časy, ale prostě zase závodit," dodal.

Massa strávil na simulátoru několik hodin za volantem. "Byla to dobrá práce a hlavně způsob, jak si znovu zvyknout na auto. Neměl jsem žádné problémy," uvedl jezdec. "Simulátor využívá vůz pro seriál A1 Grand Prix, což není úplně formule 1, ale je to hodně podobné," přiblížil brazilský pilot. Už se ale nemůže dočkat, až usedne do opravdové formule. "Formule 1 mi chybí," dodal.



Šanci řídit reálný závodní vůz bude mít díky speciálnímu povolení FIA už příští týden. Testovat bude dva roky starý model Ferrari s pneumatikami užívanými v seriálu GP2. "Možná už v pondělí bude Felipe znovu na trati," oznámila italská stáj.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články