Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Plochodrážní Zlatou přilbu vyhrál polský jezdec Holta

Pardubice - Jednašedesátý plochodrážní ročník Zlaté přilby skončil triumfem polských barev. Slavný pardubický závod vyhrál Rune Holta, který v poslední zatáčce předjel Grzegorze Salaška. Na třetím místě skončil Australan Davey Watt. Nejlepším Čechem se stal Matěj Kůs, který byl třetí v malém finále a celkově obsadil devátou pozici. Polský jezdec vyhrál Zlatou přilbu poprvé v historii. Ve své dramatické jízdě se dlouho pohyboval na druhé pozici, ale v poslední zatáčce před cílem předjel Walaska. "Byla to těžká práce, ale vyšlo to. Už několikrát jsem tady chtěl vyhrát, protože to je prestižní cena a já sem rád jezdím. Konečně se to podařilo," řekl Holta.

Českým plochodrážníkům se moc nedařilo. Z vylučovacích jízd jich vypadlo pět - stejně jako v následném čtvrtfinále, do semifinále tak prošel jen Kůs. Smůlu měl Tomáš Topinka, poslední český vítěz Zlaté přilby z roku 1996, který v poslední čtvrtfinálové jízdě upadl. Jen tři body získali ve třech čtvrtfinálových jízdách Lukáš i Aleš Drymlovi.

Kůs se do semifinále dostal hlavně díky vítězství v prvním čtvrtfinále, v němž porazil i Kenneta Bjerreho, na sedmém místě nejvýše postaveného muže v mistrovství světa na startu pardubického závodu. Tam ale snaha vítěze sobotní juniorské Zlaté Stuhy jet velké finále skončila. "To byl můj cíl, ale cítil jsem, že moc nejede motorka. Dneska byl hodně těžký den, ale nakonec jsem za to rád," prohlásil.

Naopak ze čtvrtfinálových jízd nepostoupila polovina z osmi účastníků Grand Prix včetně Australana Leigha Adamse z Austrálie, čtyřnásobného vítěze závodu a aktuálně jedenáctého muže z GP. V semifinále skončila pouť závodem pro obhájce loňského vítězství Dána Hanse Andersena.

Skvěle jezdili v semifinále Australané, Davey Watt i Ryan Sullivan vyhráli obě jízdy, mezi nejlepší šestici se dostal také čerstvý juniorský mistr světa Darcy Ward. Sullivan se přitom do startovní listiny dostal až na poslední chvíli. Všem pak ale ve finále ujeli Poláci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články