Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Alonso míří do Ferrari a nahradí Räikkönena

Maranello (Itálie) - Dvojnásobný mistr světa formule 1 Španěl Fernando Alonso přestoupí po sezoně z Renaultu do Ferrari, kde nahradí dalšího bývalého šampiona Fina Kimiho Räikkönena. Italská stáj oznámila, že s Alonsem podepsala tříletou smlouvu. Druhým jezdcem týmu zůstane Brazilec Felipe Massa, který se momentálně zotavuje z těžkého zranění hlavy. "Jsme si jistí, že se nám podařilo dát dohromady tu nejlepší dvojici jezdců pro náš tým," uvedl šéf Ferrari Stefano Domenicali.

Podle španělského listu Marca si Alonso ročně vydělá 20 milionů eur (asi 505 milionů korun), což je o sedm milionů eur méně, než inkasoval Räikkönen. Ten skončí ve stáji z Maranella rok před vypršením smlouvy. Devětadvacetiletý Fin, jenž získal titul v roce 2007 po dvouletém kralování Alonsa, se podle spekulací vrátí do McLarenu. V jeho barvách strávil pět let, než odešel k Ferrari jako náhrada za legendárního Němce Michaela Schumachera.

 

V letošní sezoně se však Räikkönen stejně jako celé Ferrari trápil. Vyhrál jediný závod a v průběžném pořadí mu patří páté místo s velkou ztrátou na nejlepší. Ferrari, které se s odstupem dívá i na souboj Brawn GP a Red Bullu o titul v Poháru konstruktérů, už letos rezignovalo na vývoj monopostu a chce napřít všechny síly do příští sezony. Pomáhat mu bude nadále Ital Giancarlo Fisichella, jenž se přesune z nynější role Massova náhradníka na post testovacího jezdce.

Rosberg prý vystřídá u Brawn GP Barrichella

Další rošády ve formuli 1 budou následovat. Räikkönen vytvoří v McLarenu dvojici s úřadujícím mistrem světa Britem Lewisem Hamiltonem a vytlačí z týmu krajana Heikkiho Kovalainena. Alonsovo místo v Renaultu má zaujmout Polák Robert Kubica z týmu BMW-Sauber, který po této sezoně v F1 končí. Svá působiště by si měli podle serveru autosport.com prohodit Brazilec Rubens Barrichello (Brawn) a Němec Nico Rosberg (Williams).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články