Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Noční závod v Singapuru vyhrál Hamilton, Button si upevnil vedení

Singapur - Noční závod formule 1 v Singapuru vyhrál mistr světa Brit Lewis Hamilton z McLarenu, který vybojoval druhé vítězství v sezoně. Po úspěchu v sobotní kvalifikaci si dnes bezpečně dokroužil pro triumf před Němcem Timem Glockem z Toyoty a loňským vítězem Španělem Fernandem Alonsem z Renaultu.

Vedoucí muž mistrovství světa Brit Jenson Button dojel v celkem poklidném závodu pátý, následován kolegou z týmu Brawn GP Brazilcem Rubensem Barrichellem. Buttonův náskok tři závody před koncem sezony mírně vzrostl na 15 bodů.

Oba stájoví kolegové jezdili v opačném pořadí, ale v závěru Barrichello po své druhé zastávce v boxech klesl za Buttona, který se před ním už udržel, přestože tankoval později. Místo mírné ztráty tak zvýšil své vedení před zkušeným Brazilcem o jeden bod.

O šanci výrazněji se přiblížit oběma pilotům Brawnu a třeba ještě zasáhnout do boje o titul přišel Němec Sebastian Vettel, který po startu z první řady dlouho držel druhé místo za Hamiltonem. Za překročení rychlosti v boxech však musel za trest projet depem, což ho srazilo na sedmou příčku. Z ní se ještě vyšvihl alespoň na čtvrtou pozici.

Hůře dopadl druhý jezdec Red Bullu Australan Mark Webber, který v 45. kole havaroval a stejně jako před dvěma týdny v Monze závod nedokončil. Druhá nejlepší stáj letošní sezony tak ztrácí v Poháru konstruktérů na vedoucí Brawn už 42,5 bodu. Za týden v japonské Suzuce už může být o vítězi týmové soutěže rozhodnuto.

Lewis Hamilton se raduje z vítězství
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Baker
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články