Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kopecký vyhrál ve Španělsku a je v čele IRC

Oviedo (Španělsko) - Český automobilový jezdec Jan Kopecký vyhrál Rallye Principe de Asturias a probojoval se do čela šampionátu IRC. Člen továrního týmu Škoda Motorsport má po triumfu v devátém dílu seriálu na kontě o bod více než druhý Brit Kris Meeke, který byl ve Španělsku třetí. Kopecký triumfoval podruhé v sezoně, v popředí soutěže se držel od pátečního startu. Po první etapě byl třetí, ale ráno se posunul na druhou pozici. Cestu za vítězstvím mu pak otevřela nehoda Giandomenika Bassa, se kterým Kopecký bojoval o první místo, na dvanácté rychlostní zkoušce.

Jan Kopecký
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Basso ztratil více než sedm minut, český pilot se posunul do vedení a první místo zkušeně uhájil až do cíle. Druhého Nicolase Vouilloze z Francie nakonec porazil o více než dvě minuty, třetí Meeke za ním zaostal o 2:49. 

Dva závody před koncem šampionátu IRC má Kopecký na kontě 49 bodů, o bod více než Meeke. Do konečného hodnocení se započítává sedm z devíti výsledků, přičemž oba soupeři o celkové vítězství mají již sedm závodů započítaných. V dalších rallye proto už budou případné slabší výsledky škrtat. Meeke má aktuálně na kontě tři první místa, Kopecký dvě. Český jezdec byl ale třikrát druhý, Brit jen jednou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články