Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vedoucí trio na Australské rallye dojelo v jedné desetině

Kingscliff (Austrálie) - Závěr druhé etapy Australské rallye se změnil v taktickou bitvu, po níž se tři nejrychlejší piloti vešli do jedné desetiny sekundy. Po 25 rychlostních zkouškách vede Španěl Daniel Sordo na citroënu před svým francouzským týmovým kolegou Sébastienem Loebem a finským lídrem mistrovství světa Mikkem Hirvonenem s fordem. V lepší pozici jsou ovšem jezdci Citroënu, neboť v neděli pojede v roli "čističe" trati jejich rival Hirvonen. Na desáté místo se posunul jediný český účastník 10. podniku šampionátu Martin Prokop na mitsubishi a je nejlepší z pilotů bojujících o body v kategorii produkčních vozů.

Mikko Hirvonen
zdroj: ČTK

Závěrečné erzety 2. etapy byly ve znamení taktiky, protože nikdo z jezdců se nechtěl dostat do vedení, aby neděli nemusel startovat první a ztrácet čas "čištěním" trati soupeřům. Proto se v poslední šotolinové rychlostní zkoušce vzdal jedenáctisekundového vedení Loeb a zpomalil, aby ho předstihl Hirvonen.

I když toto pořadí v závěrečných dvou diváckých testech v městě Murwillumbah nevydrželo, určující pro nedělní startovní program byl právě poslední "klasický" úsek. Po něm byl Loeb třetí, takže mu kromě Hirvonena bude odstraňovat nečistoty z trati i jeho parťák Sordo.

"Bude to těžký den," říká Hirvonen

"Zítra to bude těžký den. Neplánoval jsem, že budu v neděli jako první na trati, ale takhle to dopadlo a já udělám, co budu moci," uvedl Fin Hirvonen, jenž vede před Loebem v hodnocení MS o tři body. Oba rivalové mají po druhé etapě na desetinu sekundy totožný čas.

Pětinásobnému mistru světa Loebovi se dnes na tratích v Novém Jižním Walesu dařilo mnohem více než v 1. etapě, po níž byl třetí. Připsal si pět nejrychlejších erzet - a nebýt taktiky, zřejmě by vedl. V třetí etapě čeká na jezdce ještě deset rychlostních testů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články