Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fisichella pojede za Ferrari

Maranello (Itálie) - Druhým pilotem formule 1 u Ferrari bude Ital Giancarlo Fisichella. Stáj Force India souhlasila s tím, že svou hvězdu uvolní po zbytek sezony, aby v kokpitu Ferrari nahradil zraněného Felipeho Massu a jeho neúspěšného náhradníka Luku Badoera. V novém týmu by se Fisichella měl představit už 13. září při Velké ceně v Monze. Kdo nahradí Fisichellu v kokpitu Force India, oznámí stáj v příštích dnech.

Ferrari se zkušeného Fisichellu rozhodlo angažovat ještě předtím, než o víkendu dojel při Velké ceně Belgie na druhém místě, čímž získal pro Force India první body v historii. Britsko-indická stáj sice původně Fisichellovo uvolnění zamítla, nakonec však dala souhlas k tomu, aby po zbytek sezony jezdil v červených barvách Ferrari.

"Giancarlo a jeho zástupci za mnou přišli s nabídkou od Ferrari. Pro Giancarla je stejně jako pro každého jiného italského pilota celoživotním snem sedět v kokpitu Ferrari, proto mu nechceme stát v cestě k jeho naplnění," uvedl šéf stáje Vijay Mallya v prohlášení. "Chtěli bychom zdůraznit, že jsme po Ferrari nepožadovali finanční náhradu. Udělali jsme to pro Giancarla a pro blaho celého sportu. Italský jezdec ve Ferrari při závodě v Monze bude dobrým tahákem," dodal.



Zraněného Massu, kterému prorazila lebku pružina z vozu Brawn GP Rubense Barrichella při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska, měl původně nahradit legendární Michael Schumacher. Z jeho senzačního návratu však kvůli zdravotním problémům sešlo, a tak do kokpitu v posledních dvou závodech usedl testovací jezdec Badoer. Ten však vůbec nepřesvědčil, když zaostával za všemi jezdci seriálu a byl jasně poslední. 

Vedení stáje se tak začalo poohlížet po náhradě, nejprve ovšem čekalo na výsledky Massova vyšetření. Při něm sice brazilský pilot získal povolení k pomalému návratu k tréninku, ovšem Fisichellovo angažování naznačuje, že Ferrari s Massovým návratem počítá až od nové sezony.

Felipe Massa
zdroj: ČTK/AP
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články