Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Schumacher: Vzdát to byl jeden z nejtěžších momentů kariéry

Ženeva - Vzdát se šance na návrat do kokpitu formule 1 byl pro Michaela Schumachera jedním z nejtěžších momentů kariéry. Sedminásobný mistr světa měl nahradit u Ferrari zraněného Felipeho Massu, ovšem tuto možnost musel odmítnout kvůli přetrvávajícím bolestem krku, které si přivodil při únorovém tréninku superbiků. Nyní přiznal, že lituje, že závodil na motorkách, ale prý si nemohl pomoci, protože pro svůj život potřebuje nebezpečí a rychlost.

Bolesti krku jsou prý jediným důvodem, proč z plánovaného návratu sešlo. "Sednout do kokpitu a řídit bylo něco zcela přirozeného. Nebyl rozhodně sebemenší problém znovu si zvyknout na řízení formule. Jediné, co mě limituje, je ten krk. Bolest je opravdu silná, zvláště když jsou na trati hrboly," vysvětloval Schumacher, který již při oznámení comebacku říkal, že se vrátí, jedině pokud bude v plné kondici. "A to se nepovedlo. Připravoval jsem se zcela vážně a dělal všechno pro to, abych byl stoprocentně připraven, ale bolest mě na okruh bohužel nepustí," dodal.

Zatím prý nemá jasno o tom, co bude nyní dělat. "Právě jsem udělal velmi těžké rozhodnutí a to je jediné, na co nyní myslím. Rozhodně teď neuvažuji nad budoucností," řekl Schumacher, který však podle osobního lékaře Johannese Peila může v budoucnu znovu řídit. "Až další léčba a tréninky ukážou, zda bude moci být znovu v nejlepší kondici a zda bude moci znovu řídit motocykl, sportovní vůz, či dokonce formuli. Ale myslím, že to bude moci dělat," řekl Peil.

Pokud by se Peilova předpověď potvrdila, není vyloučen Schumacherův návrat v budoucnu. Prezident Ferrari Luca di Montezemolo dokonce prohlásil, že by byl rád, aby se Schumacher jako jezdec připojil ke stáji v příští sezoně. "Když půjde vše dobře, rád bych ho měl u Ferrari v příští sezoně jako třetího jezdce," prohlásil v rozhovoru pro italský deník La Stampa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články