Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Finskou rallye vede Hirvonen o tři sekundy před Loebem

Jyväskylä (Finsko) - Domácí jezdec Mikko Hirvonen s fordem vede po úvodní etapě Finskou rallye. Po deseti rychlostních zkouškách má lídr průběžného pořadí mistrovství světa v čele náskok tří sekund před francouzským obhájcem titulu Sébastienem Loebem na citroënu. Třetí je v Jyväskylä s dvacetisekundovou ztrátou Španěl Dani Sordo.

Pilot formule 1 Kimi Räikkönen je s vozem Fiat Grande Punto S2000 zatím sedmnáctý. Bývalý mistr světa, jehož start je pro finské fanoušky velkým lákadlem, ztrácí na vedoucího krajana Hirvonena sedm minut.

V průběžném pořadí je Räikkönen, jehož naviguje bývalý spolujezdec slavného Tommiho Mäkinena Kaj Lindström, výše než oba čeští jezdci. Martin Prokop je devatenáctý, kraluje však účastníkům takzvaného juniorského šampionátu. "Šlo to bez problémů. Trochu jsem se bál, auto dostalo mnoho ran od kamenů," podotkl Prokop. Martin Semerád dlouho zajížděl srovnatelné časy, po osmé rychlostní zkoušce však musel kvůli poruše převodovky odstoupit.

Loeb vyhrál v dnešním programu více zkoušek než Hirvonen, přesto si finský favorit vybudoval alespoň minimální náskok. Sám však očekával větší odstup. "S odpolednem nejsem moc spokojený," přiznal Hirvonen. Loňský vítěz Finské rallye Loeb však jeho výkon ocenil. "Čas je velice dobrý, ale Mikko stále jede moc rychle," uvedl francouzský šampion, jemuž se předešlé tři rallye nevydařily a po osmi dílech mistrovství světa ztrácí na Hirvonena bod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články