Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Button vyhrál kvalifikaci na VC Monaka

Monte Carlo - Lídr průběžného pořadí mistrovství světa formule 1 Jenson Button z týmu Brawn GP vyhrál kvalifikaci na nedělní Velkou cenu Monaka. Vítěz čtyř z pěti dosavadních Grand Prix sezony předstihl na slavném městském okruhu v posledním kole Fina Kimiho Räikkönena na ferrari. Devětadvacetiletý Brit získal svou letošní čtvrtou pole position a zřejmě i nejdůležitější, protože v Monte Carlu je předjíždění těžší než na umělých okruzích. Vedoucí muž průběžného pořadí MS zajel své nejrychlejší kolo už po vypršení času a Raikkönena porazil o 25 tisícin sekundy. I tak se ale mistr světa z roku 2007 postaral o letošní premiérový start vozu Ferrari z první řady.

Třetí kvalifikační čas zajel Buttonův týmový kolega Rubens Barrichello z Brazílie, jehož ve druhé řadě doplní německý mladík Sebastian Vettel z Red Bullu. 



Vzestup Ferrari po katastrofálním vstupu do sezony potvrdil brazilský vicemistr světa Felippe Massa pátým místem.

Šanci na obhajobu loňského vítězství z Monaka prakticky ztratil světový šampion Brit Lewis Hamilton, jenž v první kvalifikační fázi narazil se svým monopostem McLaren do bariéry a odstartuje až ze 16. pozice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články