Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Do šampionátu formule 1 chce i stáj Litespeed

Londýn - Pravidlo o omezeném rozpočtu v příštím ročníku formule 1 na jedné straně bojkotují stáje Ferrari a Renaultu, na druhé straně ale láká nové týmy k přihlášení do prestižního seriálu. Dalším z nich je Litespeed, jenž se účastní britských závodů formule 3. "Neexistuje zřejmě lepší chvíle na vstup do formule 1. Přihlásíme se do příští sezony," prohlásil šéf Litespeedu Nino Judge. Stáj z východoanglického Norfolku už se dala dohromady s Mikem Gascoynem, jenž má jako designér Renaultu, Toyoty a bývalý technický šéf Force India s formulí velké zkušenosti.

Již v červnu by stáj chtěla představit model svého monopostu, přestože ještě není úplně zřejmé, zda Mezinárodní automobilová federace nová pravidla o rozpočtovém stropu skutečně prosadí. "Museli jsme podstoupit nějaká rizika," připomněl Judge také velmi krátký čas na přípravu.



Na startovním roštu pro příští sezonu F1 bude místo pro 13 týmů. O vstup do seriálu už v minulých týdnech projevily zájem Lola, Aston Martin, USF1 a iSport International.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články