Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ferrari se nepřihlásí do příští sezony F1, nelíbí se jim pravidla

Milán - Italská stáj Ferrari veřejně oznámila svůj negativní postoj k finančnímu stropu, který má platit ve formuli jedna od příští sezony. Pokud mezinárodní automobilová federace FIA pravidla nezmění, nepřihlásí se tradiční účastník seriálu do příštího ročníku. "Nebude žádná formule jedna v roce 2010, pokud se pravidla nezmění. Ferrari potvrzuje opoziční postoj k novým pravidlům a nemá v úmyslu zaregistrovat své vozy do mistrovství světa," stojí v prohlášení stáje.

Své úmysly naznačovala italská stáj již minulý týden, ale předseda FIA Max Mosley opáčil, že seriál přežije i bez Ferrari. Sám pevně stojí za modelem volitelných stropů pro rozpočty, který má být ve výši 40 milionů liber. Týmy, které se rozhodnou s ním operovat, dostanou řadu výjimek z technických pravidel a získají větší volnost při úpravách vozů.


Toto pravidlo vítají především nezávislé týmy a nováčci, kteří chtějí do formule 1 od nové sezony vstoupit. Proti němu se naopak vedle Ferrari vyjádřily Toyota a Red Bull. 

Automobilová federace stanovila 29. květen jako nejzazší datum, do kterého se musejí týmy rozhodnout pro start v nové sezoně a zda přistoupí na finanční strop, či ne.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články