Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nepřemožitelný Loeb vyhrál i Portugalskou rallye

Faro (Portugalsko) - Francouz Sébastien Loeb s citroënem nenašel přemožitele ani ve čtvrtém závodu letošního ročníku mistrovství světa v automobilových soutěžích. Rozhodující krok k triumfu na Portugalské rallye učinil už v sobotu, v neděli si jen udržoval náskok před druhým Mikkem Hirvonenem s fordem, který v cíli poslední, osmnácté rychlostní zkoušky činil 24 sekund. Přesto fenomenální Francouz stačil ještě v neděli vyhrát dvě rychlostní zkoušky.

Francouzský suverén posledních let měl mírné problémy jen v pátek, kdy vyjel z trati a ztratil několik desítek sekund. V sobotu naopak vyhrál všech šest rychlostních zkoušek.

Loeb má v čele klasifikace plný počet 40 bodů a na druhého Hirvonena náskok už deseti bodů. Třetí místo v Portugalsku i celém šampionátu patří Španělu Danimu Sordovi jezdícímu také s citroënem.

V kategorii produkčních vozů se pokusil na první příčku zaútočit Martin Prokop s mitsubishi a v závěrečné etapě dokázal stáhnout téměř dvě minuty. Na domácího Arminda Arauja mu přesto minuta scházela. Celkově obsadil Prokop desátou příčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články