Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Kvalifikaci na GP Austrálie vyhrál Button, druhý Barrichello

Melbourne - Kvalifikaci na úvodní závod nové sezony formule 1 Velkou cenu Austrálie ovládly vozy stáje Brawn GP. Do nedělního závodu v Melbourne tak odstartuje z prvního místa britský pilot Jenson Button, z druhého jeho týmový kolega Rubens Barrichello. Brawn GP, bývalá stáj Honda, kterou zachránil před krachem její šéf Ross Brawn, se stala prvním týmem za 39 let, která při premiéře ve formuli získala pole position. Naposledy se to v roce 1970 povedlo při Velké ceně Kanady Tyrrellu.

Button dnes v Melbourne zajel nejrychlejší čas 1:26,202 a byl o tři desetiny sekundy rychlejší než Barrichello. "Vzhledem k tomu, že nám ještě nedávno hrozilo, že letos vůbec nebudeme závodit, je to neuvěřitelné," uvedl Button. "Není to nejdůležitější okamžik víkendu, ale skvělý start je dobrá věc," dodal pilot, který si dojel pro čtvrtou pole position v kariéře a první od Velké ceny Austrálie v roce 2006.

Třetí vyrazí Sebastian Vettel z Red Bullu

Třetí nejrychlejší čas zajel Sebastian Vettel z Red Bullu, za ním se seřadili Robert Kubica z BMW, Nico Rosberg z Williamsu a Timo Glock z Toyoty. Vicemistr světa Felipe Massa z Ferrari odstartuje ze sedmé pozice, jeho týmový kolega Kimi Räikkönen pak z deváté.

Kvalifikace se vůbec nevydařila světovému šampionovi Lewisi Hamiltonovi. Pilot McLarenu absolvoval jen dvě z jejích tří částí a do nedělního závodu odstartuje až z 15. pozice. Nedařilo se ani Fernandovi Alonsovi z Renaultu, který obsadil 12. místo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články