Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Po první etapě rallye v Irsku vede se slušným náskokem Loeb

Sligo (Irsko) - Sébastien Loeb z Francie zahájil novou sezonu mistrovství světa v automobilových soutěžích ve stylu minulých let. Pětinásobný šampion vede po první etapě letošní úvodní rallye v Irsku před španělským kolegou z Citroënu Danielem Sordem, s nímž zároveň obhajuje i triumf v hodnocení týmů.

Sebastian Loeb a jeho navigátor Daniel Elena
zdroj: ČTK/AP autor: Wayne Drought

Francouzský suverén Loeb má po šesti erzetách na mokrém irském asfaltu v čele náskok 44,4 sekundy, vicemistr světa Mikko Hirvonen z konkurenčního Fordu je třetí s odstupem 1:04,8 minuty.

První etapu měly ještě tvořit dva noční testy. Kvůli hustému dešti a zmáčené trati je však pořadatelé raději zrušili. "Tady by se spíš hodila loď než auto. Odpoledne jsme raději přezuli na zimní pneumatiky a bylo to lepší," komentoval náročné podmínky Loeb, jenž před dvěma lety irskou premiéru v MS vyhrál.

Smutným hrdinou dne byl Estonec Urmo Aava s vozem Ford, jenž po třech erzetách Irskou rallye překvapivě vedl. Ve čtvrté vložce ho však Loeb předstihl a Estoncův propad výsledkovým pořadím umocnila nehoda v šesté zkoušce, kdy kvůli hodinám a pádu do příkopu ztratil spoustu času. Etapu zakončil Aava na jedenáctém místě.

Z boje už odpadl finský vítěz první erzety Jari Matti Latvala. Dvojka Fordu odstoupila kvůli poškozenému řízení a poloose svého focusu.

Jednadvacáté místo zatím patří jedinému českému jezdci na startu Irské rallye Martinu Prokopovi, který je v redukovaném pořadí takzvané juniorské kategorie třetí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články