Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Macháček míří na Dakaru k triumfu

Córdoba (Argentina) - Josef Macháček míří na Rallye Dakar k pátému triumfu v kategorii čtyřkolek. Jednapadesátiletý jezdec zvýšil před poslední soutěžní etapou svůj náskok v čele průběžného pořadí na dvě hodiny a 20 minut, protože dnes dojel těsně druhý a jeho největší konkurent Marcos Patronelli z Argentiny na něj ztratil skoro půl hodiny.

Motocyklistům dál kraluje Marc Coma, který vede před obhájcem prvenství Cyrilem Despresem z Francie rovněž s výrazným odstupem, o bezmála půldruhé hodiny. V 13. etapě z La Rioji do Córdoby ztratil dvaatřicetiletý Španěl na svého nejvážnějšího pronásledovatele jen necelé dvě minuty a míří k druhému triumfu v rallye po roce 2006. Nejlepší z českého tria Martin Macek je celkově devatenáctý.

Posádky měly původně jet na čas na 545 km dlouhém měřeném úseku, ten ale pořadatelé museli zkrátit na pouhých 220 km. Po nočním prudkém dešti totiž byla značná část trati nesjízdná. Peloton přejel po silnici až ke čtvrtému kontrolnímu bodu, teprve za ním se začalo závodit. Start etapy se tak posunul o plné čtyři hodiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články