Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kornfeil se blýskl v kvalifikaci v Le Mans životním výkonem. Do závodu vyjede jako druhý

Jakub Kornfeil se v kvalifikaci Velké ceny Francie silničních motocyklů blýskl životním výsledkem. Do nedělního závodu vyrazí z druhé pozice. V kategorii Moto3 předtím český jezdec startoval z první řady jen v roce 2014, kdy byl v kvalifikaci v Itálii i v Malajsii třetí. Karel Abraham se naopak v MotoGP postaví až do poslední řady.

Jakub Kornfeil
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Pětadvacetiletého Kornfeila na okruhu v Le Mans předčil pouze Španěl Jorge Martín, jenž byl rychlejší o 123 tisícin sekundy. Do první řady se vedle nich v neděli postaví ještě Ital Enea Bastianini, kterého český závodník porazil o jedinou tisícinu.

"Závěr kvalifikace se konečně podařil zajet tak, jak se to má dělat pokaždé. Přede mnou jel (týmový kolega) Marco (Bezzecchi), byť ne v úplně těsném kontaktu, konečně jsem měl vodiče v ten správný moment. To se letos pořádně nepodařilo, takže jsem tuto šanci chytnul, jak se říká, za pačesy a padlo tam super kolo," uvedl Kornfeil.

Ze čtyř letošních závodů MS dojel kyjovský rodák třikrát v elitní desítce. Bodoval i v Argentině a v průběžném pořadí šampionátu mu patří deváté místo. "Motorka funguje skvěle, startovní pozice je luxusní, takže věřím v dobrý výsledek," řekl Kornfeil před nedělním závodem.

Abraham nedokázal v kvalifikaci královské třídy MotoGP porazit nikoho ze soupeřů a obsadil 24. místo. Pole position vybojoval podruhé v sezoně Francouz Johann Zarco.

Kvalifikace na Velkou cenu Francie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Le Mans:

Moto3: 1. Martín (Šp./Honda) 1:42,039, 2. Kornfeil (ČR/KTM) -0,123, 3. Bastianini (It./Honda) -0,124.

MotoGP: 1. Zarco (Fr./Yamaha) 1:31,185, 2. M. Márquez (Šp./Honda) -0,108, 3. Petrucci (It./Ducati) -0,196, ...24. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do druhé části kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články