Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Na Korsice vládl Ogier, Kopecký dojel na osmém místě

Vládce rallye potvrdil svou pozici. Francouzský pilot Sébastien Ogier vyhrál podruhé v kariéře Korsickou rallye a zvýšil náskok v čele světového šampionátu, v němž útočí na šestý titul za sebou. Jan Kopecký dojel na Korsice osmý, čímž zopakoval svůj nejlepší výsledek za posledních deset let, a vyhrál kategorii WRC2.

Sebastian Ogier na Rallye Korsika
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Gerard Pierlovisi

Čtyřiatřicetiletý Ogier s fordem zvítězil na asfaltových tratích na Korsice opět po roční pauze a byl to pro něj už 43. triumf v mistrovství světa. Po dvanácti rychlostních zkouškách porazil o 36,1 sekundy Otta Tänaka z Estonska, který startuje s Toyotou.

Třetí byl s odstupem 1:07,5 minuty loňský vítěz Thierry Neuville z Belgie. Po třetí výhře z dosavadních čtyř letošních soutěží zvýšil Ogier vedení v šampionátu před vicemistrem světa Neuvillem z týmu Hyundai na 14 bodů.  "Byl to dobrý víkend. Výborná zpráva je, že se auto povedlo vylepšit, je rychlejší než vloni," pochvaloval si vítěz předchozí Mexické rallye a úvodní rallye Monte Carlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Ogier opanoval Korsickou rallye podruhé v kariéře

Kopecký se Škodou Fabia dojel osmý – deset a půl minuty za vítězem. Český pilot nejezdí všechny závody šampionátu a lepší byl zatím jen právě na Korsice v roce 2007, kdy skončil sedmý. Kategorii WRC2 vyhrál Kopecký i při druhém letošním startu a navázal na triumf z Monte Carla. "Konečně jsme spokojení. Auto fungovalo perfektně," řekl český pilot.

Čtrnácté místo obsadil na středomořském ostrově devítinásobný mistr světa Sébastien Loeb. Francouz zajížděl s citroënem rychlé časy, ale šanci na dobrý výsledek ztratil po páteční nehodě. S mistrovstvím světa v rallye se Loeb rozloučil v roce 2012, od té doby v něm startuje jen příležitostně.

Letos se má objevit ještě v říjnu na Katalánské rallye. Šampionát pokračuje za tři týdny v Argentině, kde je první ze čtyř šotolinových rallye za sebou.

Korsická rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích: 1. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) 3:36:52,7, 2. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) -36,1, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -1:07,5, 4. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -2:02,6, 5. Evans, Mills (Brit./Ford Fiesta) -2:06,1, 6. Lappi, Ferm (Fin./Toyota Yaris) -2:33,5, ...8. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -10:34,9.

Průběžné pořadí (po 4 z 13 soutěží): 1. Ogier 84 b., 2. Neuville 67, 3. Tänak 45, 4. Mikkelsen (Nor./Hyundai i20) 41, 5. Meeke (Brit./Citroën C3) 36, 6. Lappi 36, ...15. Kopecký 5.

Pořadí týmů: 1. Huyndai 111, 2. M-Sport Ford 107, 3. Toyota 93, 4. Citroën 77.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články