Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kornfeil začal sezonu dobře, do GP Kataru vyrazí ze čtvrté řady

Jedenáctý čas, čtvrtá řada na startu. To jsou fakta, která si vyjel Jakub Kornfeil v kvalifikaci na Velkou cenu Kataru, úvodní Grand Prix sezony mistrovství světa silničních motocyklů. Český účastník šampionátu Moto3 zajel nejlepší kvalifikaci od září 2016, kdy byl čtvrtý v Misanu. Karel Abraham v královské kategorii MotoGP skončil devatenáctý a na startu bude v sedmé řadě.

Jakub Kornfeil
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Kornfeil závodí stejně jako loni za tým Prüstel GP, ale z motocyklu značky Peugeot přesedlal na KTM. V kvalifikaci ztratil 962 tisícin sekundy na nejrychlejšího Niccola Antonelliho. Ital o pouhou tisícinu porazil Španěla Jorgeho Martína. První řadu zkompletuje Argentinec Gabriel Rodrigo.

"Chybělo maličko a mohli jsme být v první sedmičce. Je škoda, že nevyšlo poslední kolo. Jel jsem v tandemu s Phillipem Öttlem, ale v posledním sektoru jsem do toho šel sám. Rychlost jsem měl dobrou, nazuté nové gumy, ale dokončit kolo v takovém tempu se nepodařilo. Každopádně 11. místo bych před víkendem bral všemi deseti," uvedl Kornfeil.

Kvalifikaci MotoGP vyhrál Francouz Johann Zarco s yamahou o dvě desetiny sekundy před španělským mistrem světa Marcem Márquezem z týmu Honda. V první řadě bude ještě Ital Danielo Petrucci na ducati. Abraham, jenž vstupuje do sedmé sezony v MotoGP, nepostoupil do druhé části kvalifikace.

Kvalifikace na GP Kataru, úvodní závod MS silničních motocyklů

Moto3: 1. Antonelli (It./Honda) 2:06,364, 2. Martín (Šp./Honda) -0,001, 3. Rodrigo (Arg./KTM) -0,484, ...11. Kornfeil (ČR/KTM) -0,962

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články