Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

První erzetu Švédské rallye vyhrál na dostihovém závodišti Tänak

Estonský jezdec Ott Tänak vyhrál s Toyotou Yaris úvodní rychlostní zkoušku Švédské rallye. Na dostihovém závodišti v Karlstadu byl druhý muž lednové Rallye Monte Carlo o tři desetiny sekundy rychlejší než Fin Jari-Matti Latvala, čtyřnásobný vítěz švédské soutěže.

Do jediné sekundy se vešlo prvních šest posádek, třetí místo patří Madsi Östbergovi z Norska. Vítěz úvodního dílu mistrovství světa a obhájce celkového prvenství v šampionátu Sébastien Ogier je s fordem devátý.

"Nebylo to moc dobré, zítra to zkusíme líp. Překvapilo mne, že tady nebylo tolik diváků," citoval francouzského jezdce server ewrc.cz.

Švédskou rallye tvoří 19 rychlostních zkoušek, soutěž skončí v neděli po poledni. Čeští zástupci ve startovní listině chybějí.

Švédská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. rychlostní zkoušce:

1. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) 1:32,7, 2. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -0,3, 3. Östberg, Eriksen (Nor./Citroën C3) -0,6, 4. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën C3), 5. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Hyundai i20) všichni -0,9, 6. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -1,0

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články