Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

FIA vyhlásila mladého závodníka Semeráda talentem roku

Praha - Český automobilový jezdec Martin Semerád si na konci letošní sezony připsal další úspěch. Osmnáctiletý závodník, který si v říjnu v projektu Pirelli Stars Drivers Shoot Out vybojoval účast v šesti soutěžích mistrovství světa v rallye v příštím roce, dostal od zástupců Mezinárodní automobilové federace (FIA) cenu pro "Talent roku 2008".

Martin Semerád
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Ocenění mě samozřejmě těší, ale nemohu jej stavět vedle pohárů ze závodů. Je to něco úplně jiného a znamená pro mě spíše jakousi důvěru, kterou v nás někteří mají," uvedl Semerád v oficiální tiskové zprávě.

Cenu společně se svým spolujezdcem převzal z rukou prezidenta FIA Maxe Mosleyho v druhé polovině minulého týdne v makedonské metropoli Skopji, kde se uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků zónového evropského šampionátu.

Mladí, kteří dostanou šanci ukázat, co v nich je

Semerád zároveň prohlásil, že příliš netuší, podle jakých kritérii FIA cenu udělovala. "Vím ale, že po celé Evropě je řada velmi talentovaných jezdců, akorát bohužel neměli takovou možnost se ukázat jako my. Mým přáním je, aby se rodilo víc projektů podobným tomu od Pirelli. Pak bude v motosportu stále více mladých, kteří dostanou šanci ukázat, co v nich je," řekl Semerád.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články