Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Modelky s deštníky? Ve F1 od příští sezony ne

Svět formule 1 čeká kulturní změna. Slavný seriál oznámil, že od příští sezony nebude k různým promoakcím během závodů používat modelky (tzv. Grid Girls). "Je to v rozporu s hodnotami společnosti," stojí v oficiálním oznámení.

Modelka držící číslo Lewise Hamiltona
zdroj: Reuters

"I když se dívky na roštu staly během minulých desetiletí tradicí Velkých cen formule 1, máme pocit, že tento zvyk neodpovídá hodnotám naší značky a je v protikladu se společenskými normami dnešní doby. Nemyslíme si, že tato praxe je vhodná pro formuli 1 a její nové i staré fanoušky," uvedl marketingový šéf F1 Sean Bratches.

Američtí majitelé tak nevyslyšeli volání pilotů, kteří se vesměs vyslovili pro zachování tradice. "Grid Girls musejí zůstat," uvedl nizozemský jezdec Red Bullu Max Verstappen, jehož doplnil německý pilot Nico Hülkenberg: "Byla by škoda, kdyby z roštu zmizela potěcha pro oko."

Na startu Grand Prix dívky pózovaly s tabulkami se jmény a čísly pilotů, po závodě pak vytvořily špalír třem nejrychlejším. Organizátoři některých Velkých cen už v minulosti experimentovali s náhradou Grid Girls za Grid Boys či za děti.

Podobný krok podnikla před nedávnem Unie šipkových organizací nebo pořadatelé cyklistického závodu Tour Down Under. 

Zdroj
ČTK, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články