Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Devátá etapa byla na Dakaru zrušena, závodníky zastavily vítr a voda

Pondělí se na Rallye Dakar bude muset obejít bez závodění. Devátá etapa 40. ročníku legendárního závodu byla zrušena. Důvodem jsou nepříznivé povětrnostní podmínky a zaplavené cesty.

Fanoušek na Rallye Dakar
zdroj: ČTK/AP/ autor: Ricardo Mazalan

Soutěžící měli v pondělí absolvovat celkem 754 kilometrů včetně 242 km dlouhé rychlostní zkoušky se startem v bolivijské Tupize a cílem v argentinské Saltě. Bivak v Tupize je ale podle informací z Bolívie pod vodou a kvůli poškozenému mostu budou muset pořadatelé připravit alternativní trasu pro přesun konvoje účastníků do Argentiny.

"Obavy, které nás děsily z loňského Dakaru, se staly skutečností. V Bolívii na trase Tupiza - Salta jsou záplavy, byl stržen jeden z hlavních mostů. Bivak v Tupize je vyplaven, tudíž provizorní bivak vzniká na silnici před Tupizou," uvedl český tým Barth Racing.

"Pondělní etapa je zrušena. Navíc se očekávají další bouřky a to nejsou nejlepší podmínky, takže nebudeme podstupovat žádné riziko," řekl sportovní ředitel závodu Marc Coma, který na Rallye Dakar pětkrát ovládl kategorii motocyklů.

Během neděle účastníci absolvují trasu z Uyuni do Tupizy, kategorie automobilů a motocyklů mají před sebou 498 měřených kilometrů, kamiony 380.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články