Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Když jsem se díval na tribuny, musel jsem se rozvášnit, řekl Vlček o Setkání mistrů

Nezvyklá porovnání, prostá radost z jízdy, exhibice jaksepatří. Tradiční Setkání mistrů v Sosnové u České Lípy na závěr sezony se opět těšilo velkému zájmu motoristického publika.

Martin Vlček a Petr Nikodém na Setkání mistrů
zdroj: ČT sport

"Je vidět, že podnik má svou historii, a diváků bylo nepočítaně. Když jsem se podíval na tribuny, musel jsem se rozvášnit," prohlásil v pořadu Svět motorů speciál vítěz kategorie rallye Martin Vlček.

"Náš tým jezdí na tento závod rád. Minimálně kvalifikační a tréninkové jízdy se můžeme dobře sklouznout. Můžeme svézt i mechaniky a udělat jim radost," popsal Vlček. Na všechny zájemce se ale nedostalo. "Bylo to v desítkách," dodal.

V Sosnové mají diváci svým oblíbencům blíž. Lidé byli zvědaví i na techniku vítěze kategorie autokros/rallyekros Petra Nikodéma. "Úplně narváno jsme tam neměli, mohli jsme se tam procházet i my," podotkl s úsměvem autokrosový mistr Evropy v divizi Buggy 1600.

Je nám líto, video expirovalo.
Svět motorů speciál o Setkání mistrů

Exhibiční setkání tradičně zakončuje superfinále. Proti sobě nastoupili právě Vlček s Nikodémem. "Už na samotném startu bylo jasné, že to nedopadne dobře. Vůbec jsem totiž nevěděl, že superfinále pojedu a v momentě, kdy jsem dokončil finálovou jízdu proti polskému soupeři, tak jsem se před tribunou rozvášnil a zbytek pneumatik jsem tam nechal," přiblížil Vlček.

Nikodém tak měl cestu k vítězství otevřenou. A když nezopakoval loňskou chybu, při které zavadil o bariéru, Vlčka porazil a završil nejúspěšnější sezonu kariéry.

Možná jen jednu vadu na kráse podobný podnik pro Nikodéma má. "Chybí mi tam ten kontakt, na který jsem zvyklý. To vymýšlení fíglů na toho, kdo jede přede mnou, nebo vymýšlení obrany na toho, kdo jede za mnou."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články