Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Autokrosař Nikodém vyhrál exhibiční Setkání mistrů

Autokrosař Petr Nikodém vyhrál exhibiční Setkání mistrů, které se tradičně konalo v Sosnové. V superfinále porazil svého nejsilnějšího soupeře Martina Vlčka.

Na start vyhlášeného loučení se sezonou se postavilo 32 jezdců, mezi kterými nechybělo ani pět zahraničních účastníků z Finska, Lotyšska, Německa, Polska a Slovenska. Zdravotní problémy nakonec nepustily na start letošního vicemistra republiky v rallye Václava Pecha.

Závodníci absolvovali každý tři rozjížďky a počítal se vždy nejrychlejší čas. Vzhledem k tomu, že trať v ideální stopě oschla, dosahovali jezdci nejlepších časů až v závěrečných vystoupeních v základní části závodu.

Nejlepšího času dosáhl Polák Grzegorz Grzyb s vozem Škoda Fabia R5, který obhajoval loňské absolutní prvenství. Ve finále rallyeové části však podlehl ve vyrovnaném souboji o 0,39 sekundy letošnímu vítězi české rallyesprint série Vlčkovi.

"Jedná se tady sice o exhibici, ale jakmile se měří čas, spadnou každému z nás klapky a jede se o výhru. Z rallye bývám zvyklý na to, že mám vedle sebe navigátora, který mi diktuje rozpis. Tady jsem se zpočátku těžko orientoval a hledal zatáčky," řekl Vlček.

Letošní autokrosový šampion v malých buginách Nikodém dlouho vévodil rozjížďkám, než ho překonal Grzyb. Mezi terénními speciály však byl nejrychlejší a s naprostou převahou to dokázal i ve finálové jízdě, v níž porazil Ervina Grencise z Lotyšska se silnější buginou o téměř tři sekundy.

V superfinále, v němž se utkali nejrychlejší z kategorie rallye a autokrosových bugin, už Nikodém nezopakoval loňskou chybu, kdy zavadil o bariéru a přišel o výhru. Vlčka porazil a završil nejúspěšnější sezonu kariéry.

Je nám líto, video expirovalo.
Nikodém se radoval v Sosnové
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články