Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Australské zkoušky nejvíce svědčí Mikkelsenovi. V zádech má Neuvilla

Norský pilot Andreas Mikkelsen se drží v čele Australské rallye. Vyhrál první etapu a po osmi odjetých zkouškách vede o dvacet vteřin před Thierrym Neuvillem. Třetí je Kris Meeke.

Andreas Mikkelsen
zdroj: Reuters

Mikkelsen úvodu Australské rallye kraloval, vyhrál pět rychlostních zkoušek. "S tímhle autem a na takovýchto cestách mohu jet přesně tak, jak chci. Dneska jsme z toho vytěžili maximum," liboval si norský jezdec.

Zpočátku byl jeho největším konkurentem Meeke, ten ale po chybě v třetí erzetě nabral větší ztrátu a po posledním měřeném testu dne ho pak na druhém místě vystřídal Neuville. Jezdce v Austrálii čeká ještě třináct rychlostních zkoušek, rallye vyvrcholí v neděli.

Už jistý mistr světa Sébastien Ogier je po potížích s převodovkou osmý. V souboji o celkové druhé místo v šampionátu si zatím vede lépe Neuville, jeho estonskému soupeři Ottu Tänakovi patří šesté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Australské rallye zatím kraluje Mikkelsen

Australská rallye, závěrečný podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě (po 8 z 21 rychlostních zkoušek):

1. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Hyundai i20) 57:51,9, 2. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -20,1, 3. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën C3) -20,8, 4. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -29,9, 5. Breen, Martin (Ir., Brit./Citroën C3) -30,8, 6. Tänak, Järveoja (Est./Ford Fiesta) -33,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články