Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Další pohroma pro Vettela. V Malajsii odstartuje poslední, pole position bere Hamilton

V Singapuru po nehodě závod nedokončil a snahy Sebastiana Vettela dotáhnout se v pořadí mistrovství světa formule 1 na vedoucího Lewise Hamiltona dostaly další ránu také v Malajsii. Zatímco lídr pořadí z Mercedesu byl v kvalifikaci nejrychlejším a vybojoval pole position, německý jezdec Ferrari měl technické problémy, nevyjel ani na trať a do nedělního závodu vyrazí jako poslední.

Sebastian Vettel
zdroj: ČTK/AP/ autor: Eric To

Pro Vettela jde o další kolaps během posledních dvou závodů, protože předminulý týden v Singapuru po kolizi nedojel a na Hamiltona ztrácí na druhé příčce šampionátu 28 bodů. Selhání ho může mrzet o to víc, že Ferrari v Sepangu dokázalo držet s Mercedesem krok a Kimi Räikkönen obsadil v kvalifikaci druhé místo se ztrátou pouhých 45 tisícin.

"Stalo se a musíme být realisté," uvedl k nedělním vyhlídkám Vettel. "Bohužel jsme měli problémy s turbodmychadlem. Tým odvedl skvělou práci, měli jsme rychlé auto, ale museli jsme vyměnit motor," dodal německý pilot, kterému se během měsíce hroutí skvěle rozjetá sezona. Ještě začátkem září šampionát vedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalifikaci v Malajsii vyhrál Hamilton, Vettel byl poslední

Hamilton získal pole position v Malajsii počtvrté za sebou a po výkonu 1:30,076 si vylepšil vlastní rekord na 70 kvalifikačních triumfů. V neděli navíc bude mít skvělou příležitost zvýšit náskok v čele průběžného pořadí mistrovství světa.

V první řadě ho na startu doplní Räikkönen, za kterým se zhruba s půlsekundovou ztrátou umístila dvojice Max Verstappen a Daniel Ricciardo z Red Bullu.

Kvalifikace na Velkou cenu Malajsie, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Sepangu:

1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:30,076, 2. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,045, 3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,465, 4. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,519, 5. Bottas (Fin./Mercedes) -0,682, 6. Ocon (Fr./Force India) -1,402, 7. Vandoorne (Belg./McLaren) -1,506, 8. Hülkenberg (Něm./Renault) -1,531, 9. Pérez (Mex./Force India) -1,582, 10. Alonso (Šp./McLaren) -1,628.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články