Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zlomenina nezlomenina. Rossi tři týdny po vážném úrazu chce jet v Aragonii

Před třemi týdny si zlomil holeň a lýtkovou kost, o víkendu by už ale Valentino Rossi rád stál na startu v dalším závodě mistrovství světa MotoGP. Italský jezdec se rozhodl na základě zátěžových testů na okruhu v Misanu zkusit zasáhnout do víkendové Velké ceny Aragonie. Musí jej ještě uschopnit oficiální lékař závodu.

Valentino Rossi
zdroj: ČT sport autor: David Soeldner

"Test dopadl naštěstí dobře. Na konci jsem sice měl trochu bolesti, ale lékařská prohlídka měla pozitivní výsledek. Tak jsem se rozhodl vyrazit do Aragonie a pokusím se víkend odjet," uvedl devítinásobný mistr světa v prohlášení.

Pokud jeho start posvětí lékaři i ve Španělsku, bude pro Rossiho rozhodující pocit po pátečním prvním volném tréninku. Zátěžový test totiž absolvoval na stroji kategorie supersport (YZF-R1M). "A jet na M1 bude mnohem větší výzva. Uvidíme," dodal Rossi.

Osmatřicetiletý Rossi si zlomil holeň a lýtkovou kost poslední srpnový den při enduru. Podrobil se operaci, vynechal Velkou cenu San Marina a s jeho návratem se počítalo až za další tři týdny v Japonsku. V mistrovství světa MotoGP mu po absenci v jediném závodě patří čtvrté místo se ztrátou 42 bodů na čelo pořadí, do konce šampionátu zbývá odjet pět závodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články