Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Šonku čeká v Lausitzu nepříjemný Ivanoff, Kopfstein byl v kvalifikaci druhý

Při hájení pozice lídra průběžného pořadí ho v závěrečných dvou závodech letecké série Red Bull Air Race nečeká nic jednoduchého a situaci si Martin Šonka neulehčil ani při kvalifikaci předposledního podniku v německém Lausitzu. Po pátém místu vyzve v úvodním kole neoblíbeného Francouze Nicolase Ivanoffa. Druhý Čech Petr Kopfstein narazí v hlavním závodě díky druhému místu na Petera Podlunšeka ze Slovinska.  

Martin Šonka
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Mezi oběma je v průběžném pořadí velký rozdíl. Zatímco Martin Šonka se vyhřívá na čele s 54 body, Nicolas Ivanoff je mezi letci až třetí od konce s pouhými 14 body. Ač by se tak mohlo zdát, že český pilot se soupeřem pro první kolo podniku v Lausitzu může být spokojen, opak je pravdou.

Devětatřicetiletému Šonkovi, který letos ovládl podniky v Abú Zabí a Portu, se totiž v sezoně proti francouzskému soupeři příliš nedaří a má s ním negativní bilanci. Potkali se třikrát a dvakrát slavil Ivanoff. Když český pilot po pátém místě v kvalifikaci uviděl, kdo obsadil desátou pozici, do stropu radostí neskákal.

"Doufám ale, že je teď řada zase na nás. Je to nevyzpytatelný soupeř. Vždycky tam ve správný okamžik dokáže ze sebe vyškrábnout maximum. Mohli jsme si přát lepšího soupeře, ale nedá se nic dělat," zhodnotil Šonka, jenž vede seriál o 4 body před Kanaďanem Petem McLeodem.

Je nám líto, video expirovalo.
Šonka byl v kvalifikaci v Lausitzu pátý, Kopfstein dokonce druhý

Z českého dua si v kvalifikaci v Německu počínal Petr Kopfstein. Pátý muž seriálu potvrdil, že předvádí standardně kvalitní výkony, a časomíra mu naměřila druhý nejlepší výkon ze všech čtrnácti pilotů v kategorii Master Class.

"Věděli jsme, že to letadlo umí letět rychleji než v tréninku. Studoval jsem do noci, kde by to tak zhruba mohlo být. Myslím si ale, že je to přesně o tom, že jsme letadlo nechali letět a v pravých momentech jsme hodně přitlačili. Jsme proto hodně spokojeni," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články