Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Abraham bude i příští sezonu jezdit v MotoGP, s týmem Aspar prodloužil smlouvu

Praha – I příští sezonu stráví Karel Abraham v mistrovství světa v třídě MotoGP v barvách týmu Pull & Bear Aspar. Český závodník podepsal novou roční smlouvu. Sedmadvacetiletý jezdec se do královské kubatury letos vrátil po sezoně ve světovém šampionátu superbiků a po jedenácti Velkých cenách mu se ziskem 25 bodů patří průběžné sedmnácté místo.

Karel Abraham
zdroj: ČT sport autor: David Soeldner

"Jsem velice rád, že jsem s Aspar týmem podepsal novou smlouvu, a je pro mě důležité, že budu i nadále spolupracovat se stejnými lidmi. Už se těším na výzvy v další sezoně, ale teď se musím soustředit na zbytek sezony, který je hodně důležitý," uvedl Abraham, jehož letošním maximem je sedmé místo z Assenu. V argentinském Termas de Río Hondo byl v kvalifikaci druhý, a startoval tak poprvé v MotoGP z první řady.

Brněnský rodák naznačoval, že setrvá ve španělském týmu, který vede legendární Jorge Martínez, již na začátku srpna při domácí Velké ceně na Masarykově okruhu. "Dá se říct, že jsme předběžně domluveni," řekl Abraham před dvěma týdny. Dnes tým dohodu oficiálně potvrdil.

Je nám líto, video expirovalo.
Abraham se dohodl na prodloužení smlouvy v týmu Aspar

"Když jsme před rokem podepsali smlouvu s Karlem Abrahamem, cítili jsme, že by mohl odvést dobrou práci, ale výsledky, kterých dosáhl, pro nás byly pozitivním překvapením," řekl Martínez. Abraham totiž závodí na starší specifikaci motocyklu Ducati.

"Dosáhl toho mnohem více, než jsme čekali. Už v předsezonních testech, zlepšoval se i v závodech a dosáhl výborných výsledků. Volba tak nakonec byla jednoduchá. On je spokojený s týmem a my jsme spokojeni s ním, takže budeme pokračovat ve stejné cestě za ještě většími cíli. Věříme, že se s ním bude i nadále zlepšovat," dodal čtyřnásobný mistr světa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články