Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Samohýl ovládl závod ME v Přerově, Kubíček byl v Super Buggy třetí

Přerov - Český autokrosař Martin Samohýl ovládl finálový závod mistrovství Evropy v Přerově a postaral se o nejlepší výsledek domácích reprezentantů. Na stupních vítězů jej v kategorii Touring autocross doplnili lídr průběžného pořadí Aleš Fučík a Václav Fejfar. Kontinentální mistrovství pokračuje sedmým závodem za týden v maďarském Nyirádu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kubíček byl v Přerově třetí ve třídě Super Buggy

Finálový boj takzvaných plechových aut byl přerušen, neboť hned v úvodu havaroval Nizozemec Adriaan Boele. Podobný scénář se opakoval v kategorii Buggy 1600, do kterého vstoupili po rozjížďkách z nejlepších pozic Petr Nikodém a Milan Vaněk.

Nikodém však hned v úvodu chyboval a závod poté zastavilo Vaňkovo hořící auto. Po opakovaném startu, až na závěr programu v Přerově, Nikodém vedl, ale následně měl defekt a skončil až sedmý. Přesto dál vede průběžné pořadí ME. Z prvenství se nakonec radoval Němec Mario Hanneken.

V královské kategorii Super Buggy zvítězil úřadující evropský šampion Bernd Stubbe z Německa, kterého na stupně vítězů doprovodili Lotyš Ervins Grencis a Jakub Kubíček. Český závodník se tak posunul v celkovém pořadí z devátého na šesté místo.

Výsledky autokrosového ME v Přerově

Touring Autocross:

1. Samohýl, 2. Fučík, 3. Fejfar, 4. J. Brožek (všichni ČR/Škoda Fabia), 5. Výborný (ČR/Mitsubishi Mirage), 6. Červený (ČR/Škoda Fabia), 7. Horčička (ČR/Honda Civic), 8. J. Bartoš (ČR/Škoda Fabia).

Průběžné pořadí ME (po 6 z 9 závodů): 1. Fučík 194, 2. Samohýl 153, 3. Výborný 129, ...5. Červený 120, 6. Fejfar 111, 9. J. Bartoš 60.

Buggy 1600:

1. Hanneken (Něm./Fast&Speed), 2. Urba (Lit./Suzuki), 3. Bundesmann (Něm./EB Suzuki), ...7. Nikodém (ČR/CM Buggy).

Průběžné pořadí ME (po 6 z 9 závodů): 1. Nikodém 149, 2. Laubach (Něm./PAS Suzuki) 139,3. Vaněk (ČR/Alfa Racing) 124, ...6. Nosálek (ČR/BMW) 96.

Super Buggy:

1. Stubbe (Něm./Fast&Speed Emming), 2. Grencis (Lot./Alfa Racing Volvo), 3. Kubíček (ČR/Ford V6 Zomer), ...6. P. Bartoš (ČR/BMW M3), 7. R. Keřka (ČR/Tatra), 8. V. Štětina (ČR/Hošek Nissan), 9. Hošek (ČR/Nissan).

Průběžné pořadí ME (po 6 z 9 závodů): 1. Stubbe 181, 2. Grencis 151, 3. Tafani (Fr./Peters Suzuki) 132, ...6. Kubíček 92, 8. P. Bartoš 76.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články