Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kopecký je po první etapě desátý, v Německu vede Tänak

Trevír - Německou rallye vede po první etapě estonský pilot Ott Tänak s fordem. Český jezdec Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia, který ve čtvrtek vyhrál úvodní krátkou rychlostní zkoušku, je desátý.

Ott Tänak
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Tänak sváděl po většinu dne na deštěm smáčených asfaltových tratích v Sársku vyrovnaný souboj s Andreasem Mikkelsenem. Na norského jezdce v citroënu má po osmi odjetých erzetách náskok 5,7 sekundy.

O třetí místo se přetahují lídři průběžného pořadí mistrovství světa Thierry Neuville a Sébastien Ogier. Belgičan Neuville s vozem Hyundai, jenž vede seriál WRC před Francouzem díky většímu počtu vyhraných rallye, má na třetí pozici odstup 28,2 sekundy.

Je nám líto, video expirovalo.
Německou rallye vede po první etapě Tänak, Kopecký je desátý

Mistr světa Ogier ve fordu, který útočí na třetí triumf v Německu za sebou, v dnešní závěrečné erzetě ztratil a pustil před sebe Neuvillea o 2,4 sekundy.

"Udělal jsem hodiny a nechal jsem tam 20 sekund. Je to škoda, ale nedá se nic dělat. Věděl jsem, že se budu dneska trápit, nenašel jsem ideální nastavení auta. Ale zítra je nový den," uvedl Ogier.

Kopecký je desátý s odstupem 3:36,2 za vedoucím Tänakem. V hodnocení kategorie WRC2 vede o 5,8 sekundy před dalším jezdcem Škody Pontusem Tidemandem ze Švédska, který je celkově jedenáctý.

Výsledky Německé rallye:

1. etapa: 1. Tänak, Järveoja (Est./Ford Fiesta) 1:07:23,0, 2. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Citroën C3) -5,7, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20 Coupe) -28,2, 4. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) -30,6, 5. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta) -52,1, 6. Hänninen, Lindström (Fin./Toyota Yaris) -1:14,7, ...10. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) -3:36,2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články