Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kolomého v Číně zastavily technické problémy, boj o přední příčky je ztracen

Ťia-jü-kuan (Čína) – Plán na udržení celkového třetího místa v kategorii kamionů na Rallye Hedvábná stezka pro Martina Kolomého padl. Český pilot týmu Tatra Buggyra Racing nedokončil 12. etapu kvůli problémům s řízením. Mechanici se přesto pokusí, aby se Kolomý na trať vrátil a absolvoval dvě závěrečné etapy.

Martin Kolomý na Rallye Hedvábná stezka
zdroj: ČTK/PR autor: BUGGYRA media

Ve středu si Kolomý připsal třetí etapové vítězství v letošním ročníku rallye a vrátil se na průběžné třetí místo. Jenže o den později ho zastavily technické potíže. "Špatná zpráva: V závěru 12. etapy stojí Martin Kolomý v dunách s problémem s řízením," uvedl tým.

Ačkoliv se třetí muž průběžného hodnocení Martin Kolomý po většinu etapy držel na předních pozicích a živil naději na další posun, v závěru měřené speciálky rozjetého českého pilota zastavila technická závada. Posádka tatry za nedokončení etapy nabrala vysokou penalizaci, kvůli které již s největší pravděpodobností do bojů o pódiové postavení nezasáhne.

"Dnešním dnem asi pro nás Silk Way skončila, praskl nám monoblok řízení uprostřed dunového pole. Už jsme kousek od cíle, ale bohužel tady tento díl nemáme. Mrzí mě to, ale prostě toto je finiš," posteskl si zklamaný Kolomý.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolomého zastavily technické problémy

Také šéfkonstruktér David Vršecký litoval, že Kolomý přišel o stupně vítězů krátce před cílem rallye. "Řízení je důležitý prvek právě v dunách, kdy se jede s upuštěnými pneumatikami a spolu s pískem se vytváří na všechny komponenty řízení největší nápor. Po letošním Dakaru se nám očividně podařilo vyřešit komplikace se servo pumpou, ale pravděpodobně se problém posunul o kousek dál," prohlásil Vršecký.

Na třetí místo se tak po vítězství v etapě vrátil Rus Ajrat Mardějev s kamazem. Vedoucí Dmitrij Sotnikov v čínských dunách ztratil a před druhým Antonem Šibalovem už má k dobru jen tři minuty.

V kategorii automobilů vede dvě etapy před koncem rallye Francouz Cyril Despres s peugeotem, v čele má náskok 43 minut.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články