Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kolomý se na Rallye Hedvábná stezka drží na kraji pódia

Urumči (Čína) – Martin Kolomý obsadil třetí místo v osmé etapě Rallye Hedvábná stezka a stejnou pozici drží i v průběžném pořadí. Pilot týmu Tatra Buggyra Racing na 250 km rychlostní zkoušky mezi čínskými městy Karamaj a Urumči zaostal za nejrychlejším Dmitrijem Sotnikovem o téměř pět minut.

Martin Kolomý
zdroj: ČTK/PR/BUGGYRA media

"Máme za sebou první zkušenosti s dunami, tak jsem moc rád, že jsme neudělali chybu. Na začátku to byla stejná trať jako doteď, takže jsme jeli s rezervou. I tak se jede hrozná palba, ale naše tatra drží a tím pádem dokážeme s modrými (kamazy) držet krok. Očividně máme velký handicap v neznalosti místního terénu, ale na premiéru to zatím není špatný," řekl Kolomý.

Jako jediný se dokázal vklínit mezi tovární jezdce Kamazu. Za Sotnikovem, který vede i celkově, skončil druhý Airat Mardějev. Čtvrtý byl Anton Šibalov a pátý Eduard Nikolajev. Český jezdec o více než dvě minuty snížil ztrátu na průběžně druhého Šibalova, před nedělním dnem volna za ním zaostává o 10:32 minuty.

"Jsme v půlce, která byla velmi drsná, což je vidět na torzu startovního pole. Teď však začne ta část, kvůli které tu hlavně jsme - duny. Takže si pokusím odpočinout, zahojit rány na Phoenixu a letět dál," uvedl Kolomý. Druhý Čech na startu Aleš Loprais, kterého v soutěži trápily technické problémy, do osmé etapy neodstartoval.

Kategorii automobilů dál vévodí Sébastien Loeb z Francie, který dnes porazil krajana a týmového kolegu z Peugeotu Cyrila Desprese o pět minut. V celkovém pořadí má náskok přes hodinu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 8. etapy Rallye Hedvábná stezka
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články