Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Přípravné utkání

Kolomý přišel o vedení. Co předvádí Kamaz je nepochopitelné, postěžoval si

Semej (Kazachstán) – Kategorii kamionů na Rallye Hedvábná stezka už nevede Martin Kolomý. Pilot týmu Buggyra Racing zaostal na téměř 500 měřených kilometrech mezi Astanou a Semejí v Kazachstánu o více než 37 minut za nejrychlejším Dmitrijem Sotnikovem z Ruska a klesl na průběžné třetí místo.

Dakar 2017
zdroj: ČTK autor: BUGGYRA media

Kolomý startoval do etapy jako první a podle informací z webu soutěže hned dvakrát v úvodu zapadl. Ve druhém případě ztratil v močálech více než 20 minut a pomohl mu až Kazach Artur Ardavičus. V etapě byl až devátý.

"Dnes jsme opravdu zaplatili daň za start z prvního místa. Uvízli jsme v močále a čekali, až nás někdo vytáhne. Bohužel ani jeden z MAzů nezastavil, až Artur nás vytáhl, za což mu patří velký dík. Jinak trať opět nádherná, ale co předvádí Kamaz je dost nepochopitelný. Zkracují si trať takovým způsobem, že se až divím zda to mají zapotřebí. Nevadí, my bojujeme dál, hlavně, že Phoenix pořád letí, a pro nás to jsou drahocenné zkušenosti a příprava na Dakar," prohlásil Kolomý.

Celkově Kolomý za Sotnikovem, který zajel absolutně druhý čas za Cyrilem Depresem z Francie s továrním peugeotem, zaostává o 15:27 minuty. Druhý mezi kamiony je Anton Šibalov, Sotnikovův kolega z Kamazu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolomý ztratil na Rallye Hedvábná stezka vedení

Do rallye se po dvou vynechaných etapách vrátil Aleš Loprais, ale zřejmě má opět technické problémy a na mezičasech výrazně zaostává.

Kategorii automobilů dál vede Sébastien Loeb z Francie, který dnes zaostal za Despresem o 17:40 minuty a byl pátý. V součtu odjetých etap má více než 50 minut náskoku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články