Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Do čela Hedvábné stezky se vrátil Kolomý

Kostanaj (Kazachstán) - Do vedení Rallye Hedvábná stezka se vrátil pilot týmu Buggyra Racing Martin Kolomý. S tatrou obsadil ve třetí etapě druhé místo za Bělorusem Sergejem Vjazovičem s vozem MAN. V průběžném pořadí tak Kolomý předstihl Nizozemce Maartena van den Brinkena, který na 329 kilometrech rychlostní zkoušky mezi Ufou a Kostanajem zajel až desátý čas.

Sport
zdroj: ČT4

"Hodně rychlá etapa, konečně přestalo pršet, ale i tak to bylo hodně uklouzaný. Phoenix přímo letěl. Navigačně jsme žádnou chybu neudělali a jsem rád, že jsme v cíli. Začíná se to pěkně rozjíždět, ale chleba se bude lámat později, proto si z průběžného vedení zatím moc nedělám," řekl Kolomý.

Na prvním místě má náskok 2:40 minuty na domácího Antona Šibalova, aktuálně nejrychlejšího pilota kamazu. Třetí je Dmitrij Sotnikov a čtvrtý Ajrat Mardějev, kteří také hájí barvy ruského továrního týmu. Další Čech na startu Aleš Loprais měl v neděli technické problémy a nedojel do cíle druhé etapy.

Podle dostupných informací se mu nakonec podařilo opravit nefunkční spojku a chtěl v rallye i s penalizací pokračovat. V dnešních výsledcích však chybí a neobjevuje se ani na mezičasech. Podle zprávy Buggyry do třetí etapy nenastoupil. Do čela kategorie automobilů se vrátil Sébastien Loeb z Francie, který zásluhou nejrychlejšího času opět předstihl krajana Stéphana Peterhansela, týmového kolegu z Peugeotu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články