Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V Le Mans potřetí za sebou triumfovalo Porsche

Le Mans (Francie) - Slavný automobilový závod 24 hodin Le Mans vyhrálo potřetí za sebou Porsche, přestože v ještě sobotu večer bylo kvůli technickým potížím poslední a na vedoucí Toyotu ztrácelo 22 kol. Na druhém místě skončil se ztrátou jedné minuty vůz stáje hvězdy akčních filmů Jackieho Chana.

24 hodin Le Mans
zdroj: ČTK/AP

Naděje Porsche na triumf přitom v sobotu nevypadaly vůbec dobře, protože v sobotu večer strávil vůz hodinu a půl v depu kvůli problémům s nápravou. Na trať se vrátil na posledním místě a 22 kol za vedoucí Toyotou. Ani japonská stáj se však nevyhnula potížím a oba její vozy musely odstoupit.

Porsche po návratu na trať zahájilo velkou stíhací jízdu a zhruba hodinu před koncem ho šestatřicetiletý pilot Timo Bernhard dostal na první místo, když předjel nečekaného lídra, teprve devatenáctiletého Thomase Laurenta z týmu Jackie Chan DC Racing.

Bernhard ovládl vytrvalostní závod v Le Mans už podruhé - poprvé se mu to povedlo v roce 2010. Jeho týmový kolega Earl Bamber z Nového Zélandu navázal na dva roky staré vítězství, zatímco jeho krajan Brendon Hartley po předloňském druhém místě vyhrál poprvé.

Porsche před 258 tisíci diváky vylepšilo 19. vítězstvím vlastní rekord a před druhým Audi má náskok šesti triumfů.

Vytrvalostní automobilový závod 24 hodin Le Mans:

1. Bernhard, Bamber, Hartley (Něm., oba N. Zél./Porsche 919 Hybrid) 367 kol, 2. Tung, Laurent, Jarvis (Niz., Fr., Brit./Oreca 07) 366, 3. Piquet, Hansson, Beche (Braz., Dán., Švýc./Oreca 07) 364.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články