Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kopecký vlétl do Rallye Hustopeče, na druhého Valouška má náskok 26 sekund

Hustopeče (Břeclavsko) – Do Rallye Hustopeče nejlépe vstoupil tovární jezdec Škody Jan Kopecký. Po šesti odjetých rychlostních zkouškách je s odstupem 26 sekund druhý Pavel Valoušek, třetí místo drží Miroslav Jakeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Začátek Rallye Hustopeče patří Kopeckému

Úřadující šampion a lídr průběžného pořadí v pátek do jihomoravské soutěže nejlépe vstoupil a vyhrál úvodní dvě erzety, v noční části ale o vedení přišel a po čtvrtém měřeném úseku klesl na druhou pozici za týmového kolegu Pontuse Tidemanda ze Švédska.

Ten měl ale v šestém testu defekt, ztratil 84 sekund a klesl na deváté místo. Ze stejného důvodu se na mokré trati a za deštivého počasí propadl i Slovák Martin Koči, jenž byl původně třetí a před druhou částí rallye je osmý.

"I my jsme ale udělali defekt jako spousta jiných. V jedné kompresi jsem musel brzdit, jinak bych do ní vletěl, a jak kola nebyla ještě ohřátá, tak se to cvaklo o ráfek a uteklo kolo," uvedl Kopecký pro mediaracing.sk.

Výsledky Rallye Hustopeče

1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 37:56,6, 2. Valoušek, Havelková (Ford Fiesta R5) -26,0, 3. Jakeš, Ehlová (Ford Fiesta R5) -29,7, 4. Pech, Uhel (Ford Fiesta R5) -33,9, 5. J. Szeja, M. Szeja (Pol./Ford Fiesta R5) -59,5, 6. Odložilík, Tureček (Ford Fiesta R5) -1:04,9.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články