Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bottas: Pro závodníka je tohle to nejhorší, co může slyšet

Sáchir (Bahrajn) – Dost těžce nesl týmové rozhodnutí, které mu nařídilo pustit před sebe kolegu Lewise Hamiltona, finský pilot Valtteri Bottas. Podřídit se bylo pro Bottase o to těžší, že den předtím zvítězil v kvalifikaci a v samotném závodě nebyl daleko od vedoucího Sebastiana Vettela. Po skončení závodu, ve kterém skončil třetí, ale vyjádřil pro vedení týmu pochopení.

Valtteri Bottas
zdroj: Reuters

Bottas sice odstartoval do závodu z prvního místa, ale kvůli technickým problémům postupně ztrácel a poprvé musel Hamiltona pustit zhruba v polovině závodu. Naposledy pak devět kol před koncem, kdy vedení Mercedesu rozhodlo, že britský pilot má větší šanci dojet vedoucího Sebastiana Vettela z Ferrari.

"Bylo to těžké, zejména když jsem vyhrál kvalifikaci a snažil jsem se zvítězit. Ale jsem týmový hráč, takže bych vedení neřekl ne," uvedl Bottas. Sedmadvacetiletý Fin nakonec obsadil třetí místo za prvním Vettelem a druhým Hamiltonem.

Valtteri Bottas: "Pro závodníka je to nejhorší věc, kterou může slyšet. Ale takový je život. Navíc vedení rozumím, protože tým díky tomu mohl bojovat o vítězství a body navíc."

Sebastian Vettel
zdroj: Reuters autor: Hamad I Mohammed

"Hlavně v první části to byl velký problém. Sebastian a Lewis na mě hned po startu tlačili a já nemohl závod kontrolovat. Snažil jsme se vyjet si nějaký náskok, ale na to jsem neměl dostatečnou přilnavost pneumatik. A také jsem měl trochu smůlu při safety caru," poznamenal.

"Zdržel jsem se v boxech o něco déle a Sebastian se dostal přede mě. Navíc ve zbytku závodu jsem neměl rychlost a auto nejelo tak jako v kvalifikaci. Snad zjistíme, čím to bylo," uvedl Bottas, který i přes problémy věřil, že by mohl skončit na druhém místě.

"Nějakou šanci bych měl," řekl. "Musel bych ale tvrdě bojovat a z toho by mohly vyplynout nebezpečné situace. Vedení ale bylo přesvědčené, že Lewis bude mít větší šanci dohnat Sebastiana, tak jsme to zkusili. Z hlediska bodů to nic moc nezměnilo, ale on mohl bojovat o vítězství, protože já neměl dostatečnou rychlost," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
V nočním Bahrajnu triumfoval Vettel před Hamiltonem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články