Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kopecký testoval v Bělé pod Bezdězem vůz před další částí sezony

Bělá pod Bezdězem – Tradiční testování vozu má za sebou Jan Kopecký, tovární závodník týmu Škoda Motorsport. Pětatřicetiletý republikový šampion se na trati Motorlandu v Bělé pod Bezdězem proháněl navzdory špatným klimatickým podmínkám, které rychlou jízdu výrazně komplikovaly.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký: Snažil jsem se jet rychle a zároveň nerozbít auto

"Je to trochu složitější, protože je tady spousta ledu. Nemůžeme tady použít pneumatiky s hroty. Snažím se jet samozřejmě co nejrychleji, ale zároveň tak, abych auto nerozbil, protože pak by ten test byl k ničemu," řekl Kopecký.

Mezi jednotlivými jízdami měnili mechanici několikrát nastavení vozu a následně porovnávali dosažené výsledky. "Vždycky se vychází z nějakého základního nastavení, k němuž se v průběhu dne třeba dvakrát vrátíme, abychom se ujistili, že jsme udělali kroky dopředu," pokračoval pětatřicetiletý rodák z Opočna.

Úřadující mistr republiky si uvědomuje, že na výsledcích závodů se projeví nejen testování auta, ale i fyzická příprava. "Pokud chce být člověk úspěšný a vydávat ze sebe sto procent, musí na to být připraven," zakončil Kopecký.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články