Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volby poslaly do čela Autoklubu Jana Šťovíčka

Praha – Novým prezidentem Autoklubu České republiky (AČR) byl zvolen Jan Šťovíček. Úspěšný právník a dosavadní první viceprezident motoristického spolku vystřídá v čele Romana Ječmínka, který vedl organizaci od jejího založení v roce 1990. V novém prezidiu jsou zastoupeny všechny významné motoristické disciplíny.

Advokát Jan Šťovíček
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Šťovíček byl jediným kandidátem na post prezidenta. Původně se chystal kandidovat i šestasedmdesátiletý Ječmínek, ale nakonec si to rozmyslel. Volební valná hromada tak byla poklidná a Ječmínek na ní byl zvolen čestným prezidentem.

"Myslím si, že je to dobře pro Autoklub. Kdyby byli dva kandidáti, tak by to Autoklub určitým způsobem rozdělovalo. Pan Ječmínek udělal rozumné a racionální rozhodnutí, které zklidnilo situaci," řekl čtyřiačtyřicetiletý Šťovíček ČTK před volbou. V ní získal 266 z 281 platných hlasů. Novým prvním viceprezidentem se stal Stanislav Minářík.

Nový šéf Autoklubu si před sebe stanovil tři základní cíle – zajistit financování AČR i ze soukromých zdrojů, zlepšit práci s mládeží a výrazně více se věnovat i takzvanému obecnému motorismu.

Je nám líto, video expirovalo.
Šťovíček: Prezidium je sestavené tak, aby byly zastoupeny významné motoristické disciplíny

"Chci, aby Autoklub nebyl závislý na státních dotacích a vlastní drobné činnosti. Jsme jediný sportovní svaz, který podobné partnery nemá," řekl Šťovíček k hlavnímu úkolu. Marketingově spolupracovat by chtěl zejména s automobilkami a firmami, které jsou s motorismem propojeny. "To je můj první cíl, abychom nebyli odkázáni jen na státní finance," uvedl.

Na valné hromadě bylo zvoleno i nové prezidium AČR, které vedle Šťovíčka a Mináříka tvoří František Čečil, Pavel Jiran, Yvona Kneblová, Tomáš Kunc, Květoslav Mašita, Petr Moravec, Jiří Pošík, Jan Regner, Milan Šimák, Jiří Šitina a Ladislav Tejchman. Za mimořádné zásluhy a dlouholetou činnost byli oceněni Jiří Berger, Jiří Charvát a Gerhard Ittner, kteří získali odznak "Granátový lev".

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články