Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Freestyle motokrosaři včetně uzdraveného Podmola si podmaní Prahu

Praha - Přední freestyle motokrosaři z Česka, ale také elitní zahraniční závodníci se během sobotního večera opět představí v pražské O2 aréně. 16. ročník populární exhibice FMX Gladiator Games nabídne fanouškům několik novinek. Letošní měření sil elitních jezdců se ponese ve znamení souboje čtyř týmů, jejichž kapitány budou Libor Podmol, Martin Koreň, Adam Jones a Nate Adams. 

Libor Podmol v akci
zdroj: ČT/PR autor: Václav Duška

Další premiérou bude umístění čtyř prostorů pro dopad do kříže, což umožní míjení motocyklistů ve vzduchu. "Vymýšlet stále něco nového je mega těžké. Jsou na to dva pohledy na věc. Osobně jsem odpůrcem stylu: 'Udělejme to co největší a donuťme kluky jet za hranou'. Moje filozofie je, aby jezdili tak, aby se v pořádku sešli večer na after party. Když se někdo na mé akci zraní, beru to osobně," řekl hlavní pořadatel Marek Rejman.

Český freestyle motokros bude společně s Podmolem a Koreněm zastupovat ještě Filip Podmol, Matěj Česák, Zdeněk Fusek nebo Radek Bílek. Tradiční akce se nezúčastní pouze Petr Pilát, kterého čeká ve stejné době v Polsku boj o třetí místo v konečném hodnocení seriálu mistrovství světa. "Mrzí mě, že jsou obě akce ve stejném termínu. Musel jsem dát přednost šampionátu," uvedl Pilát.

Je nám líto, video expirovalo.
Podmol je na Gladiator Games připraven

Libor Podmol se na start postaví i přesto, že si v polovině října zlomil klíční kost a musel na operaci. "Udělal jsem všechno pro to, abych byl na moji srdcovou akci připravený," prohlásil letošní vítěz X-Games, jenž během gladiátorské show představí svou novou knížku Deník Libora Podmola.

"Oficiálně mám s rukou začít hýbat 21. listopadu. Pořádně rehabilitovat bych měl od ledna, takže jsem to trochu předběhl," pousmál se Podmol. Při léčení mu pomáhají alternativní metody. "Používal jsem speciální byliny, látky obnovující svalová vlákna a speciálně namíchané vodičky. A snažil jsem si nepřipouštět, že bych v Praze nemohl skákat," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články