Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ogier nemá na Korsice konkurenci, druhý je Neville

Ajaccio (Francie) - V suverénním vedení je po dvou etapách Francouzské rallye domácí Sébastien Ogier. Po dalších dvou vyhraných etapách má náskok 46,5 sekund na druhého Thierryho Nevilla. Ze závodu zbývají už jen dvě etapy.

Právě Neuville byl nejrychlejší v zatím posledním testu. Zbylý dílčí úspěch si naopak v úvodu druhého dne připsal Brit Kris Meeke v citroënu. Ten ale nedlouho poté, co přerušil Ogierovo triumfální tažení, v následující zkoušce odstoupil z průběžného sedmého místa.

V třicetikilometrové šesté erzetě zajel totožný čas jako Ogier jeho norský týmový kolega Andreas Mikkelsen, kterému před nedělním finále patří třetí místo už s více než minutovou ztrátou. Jan Kopecký ve fabii je dvanáctý a na druhém místě pořadí kategorie WRC2 ztrácí téměř čtyřicet sekund na britského pilota fordu Elfyna Evanse.

V neděli se pojedou zbývající dvě erzety. Nejprve s téměř 54 kilometry nejdelší test víkendu a poté pro změnu nejkratší korsická zkouška v délce 10,42, na níž se budou udělovat bonusové body v rámci takzvané power stage.

Francouzská rallye, podnik MS v automobilových soutěžích - po 2. etapě:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 3:27:10,0, 2. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -46,5, 3. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Volkswagen Polo R) -1:08,0, 4. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -1:41,3, 5. Breen, Martin (Ir., Brit./Citroën DS3) -2:04,9, 6. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -2:42,7, ...12. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -6:24,8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články