Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Po Toyotě hrozí odchodem z formule 1 i Ferrari

Maranello (Itálie) - Po Toyotě začala vyhrožovat odchodem ze světového šampionátu formule 1 i automobilka Ferrari. Nelíbí se jim chystané zavedení jednotných. Mezinárodní automobilová federace chce k tomuto kroku přistoupit v zájmu snížení nákladů na účast v seriálu.

Stáj Ferrari
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Vedení Ferrari dnes v prohlášení uvedlo, že tento záměr FIA plně podporuje. Nelíbí se mu však způsob, který zástupci federaci zvolili. "K projektu jednotných motorů máme silné výhrady a rada si vyhrazuje právo zvážit, společně s našimi partnery, naši účast v tomto odvětví," konstatovali zástupci Ferrari po dnešním jednání v Maranellu s tím, že by šlo o popření základních principů tohoto sportu.

Zavedení jednotných motorů podporuje šéf formule 1 Bernie Ecclestone, který nedávno prohlásil, že nevidí důvod, proč by měly automobilky seriál opouštět. "Věřím, že jim ušetříme spoustu peněz. Pořád by šlo o techniku a všichni by mohli naplno prokázat svůj talent. Snažíme se srovnat hrací plochu," uvedl.

Ferrari je s patnácti triumfy v Poháru konstruktérů nejúspěšnějším týmem v historii F1. Loni ovládlo i šampionát jednotlivců díky triumfu Fina Kimiho Räikkönena. Letos bojuje o titul jeho kolega Brazilec Felipe Massa, který před nedělním posledním závodem sezony v Brazílii ztrácí sedm bodů na Brita Lewise Hamiltona z McLarenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články